Maydanoz tohumu . İri yapraklı , kereviz cinsi diye halk arasında söylenen
D’giant italiana tipi maydanozdur.
Genellikle salatalarda ya da yemekleri süslemekte kullanılan maydonozun bir çok faydalı özelliği vardır. Bağışıklığı güçlendirir, vücutta tutulan fazla tuzu atmaya yarar, kanı temizler kalsiyum kaynağı olması gibi bir çok faydalı özelliği daha vardır.Hoş ve aromatik bir kokuya sahiptir. Sizlerde bahçelerinizde gönül rahatlığıyla bu bitkiyi yetiştirebilirsiniz. Bakımı ve yetiştirilmesi de bir hayli kolaydır.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar,Sonbahar.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 14-28 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Olgunlaşma Süresi 70-90 gündür.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 16-35 derecedir.