Bakla Tohumu
Türk mutfağının yegâne lezzetlerinden, ister yemekleri olsun isterse mezeleri olsun bizlere eşsiz bir damak şöleni sunmaktadır. Lif açısından oldukça zengin olan bu besin kaynağı ayrıca potasyum ve sodyum açısından da bir o kadar zengindir. Harika bir protein ve karbonhidrat kaynağıdır. Yüksek tansiyon ve kolesterolle mücadele etmekte birebir etkili olan bir besindir. Bitki yapısı çok güçlü, meyve uzunluğu ise 17-20 cm, eni 2-3 cm’dir.
Tohum Ekimi
-Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; Sonbahar.
-İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
-Tohumun çimlenme süresi 10-12 gündür.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir.
-Olgunlaşma Süresi 50-70 gündür.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 15-18 derecedir.